Heesters en de verschillende soorten

Heesters

Een heester of struik is een verhoutende plant die in of dicht bij de grond vertakt. Anders dan bij een boom hebben ze in het algemeen geen duidelijke stam, maar komen de meeste soorten met een paar takken uit de grond, die grondtakken worden genoemd. Een heel kort stammetje kan ook. Voorwaarde is wel dat de plant in zijn stam en takken houtweefsel vormt, hoewel dat niet tot in het hart hoeft te zijn.

heestersEr zijn ook heesters met merg in hun takken. Er zijn hele kleine heesters en soorten die heel hoog worden, maar de meeste heesters worden niet hoger dan zo’n drie tot vier meter.

Eisen voor heesters

De eisen voor heesters worden meestal op de etiketten aangegeven. Er zijn soorten die in de volle zon moeten staan en andere die meer van schaduw houden. Ook de grondsoort is belangrijk. Soorten als Rhododendron, Erica en Calluna houden van zure grond, terwijl sering en ook bijvoorbeeld Buxus van wat kalkrijke grond houden.

De vochtigheidsgraad van de grond is ook belangrijk. De meeste soorten zijn geschikt voor normale tuingrond die normaal vochtig is. Alleen als er duidelijke afwijkingen zijn, moet dit bij de planten zijn aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation